Almás pite túró krémmel

Itt van az ősz, itt van újra…


Ez az almáspite nem csak azért különleges, mert túrós krém van benne, hanem, mert az almákat Abigèl szedte hozzá a kèt kis kezével. ️

Hozzávalók:
Tésztához:
25 dkg tönkölybúzaliszt (lehet ch csökkentett is)
10 dkg eritrit
12 dkg hideg vaj
3-4 ek. hideg víz
A krémhez:
50 dkg túró
3 db tojás
200 ml tejszín
10 dkg eritrit
Egy csomag vaníliás pudingpor
2 db alma a tetejére
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd egy órát hűvös helyen pihentetjük. Ne ijedjünk meg a gyúrástól, kell pár perc míg összeáll a tészta.
A túrót összekeverjük a pudingporral és az eritrittel,majd hozzáadjuk a tojások sárgàját, a fehérjét kemény habbá verjük,majd ezt is óvatosan hozzákeverjük.Végül a felvert tejszínhab kerül bele. A tésztát egy kivajazott piteformába helyezzük, előtte kinyújtjuk. Villàval több helyen megszúrkàljuk.Beleöntjük a krémet és almaszeleteket helyezünk a tetejére.

Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 50 percig sütjük. Jó étvágyat kívánok hozzá!

Halász Évi – Anyaként is fitten 

 

Tags:
,