A nagy gardróbfrissítés

Az évszakváltásoknál általában mindenkit elkap a vágy, hogy kicsit megújuljon, megszabaduljon a felesleges dolgoktól és szinte új életet kezdjen.

A legjobb kezdés a gardróbfrissítés. Szeretnénk egy kis segítséget adni, hogy mi az amit ilyenkor érdemes szem előtt tartani.

Három kupacot kell készítened majd. Ami marad, ami adomány lehet vagy esetleg szeretnéd eladni, és ami a szemétbe kerül.

A válogatás nem könnyű feladat, és kíméletlennek kell lenned. Nézzük hát, milyen szempontokat kell figyelembe venned.

-Tetszik-e?

Előfordul, hogy impulzív vásárlás során került valami a szekrénybe. Valaki azt mondta, most ez lesz a divat, ez pont a te színed, jó lesz azzal a nadrággal. Persze nem lett jó semmihez, a színe is pocsék. Ha hónapok óta nem vetted fel, hidd el már nem is fogod. Ilyenkor van olyan érzésed, hogy tele a szekrényed, de még sincs mit felvenned.  Ha bizonytalan vagy, próbáld fel több ruhával, de ha semmi sincs amihez tetszene akkor nincs mentség, mennie kell. A barát maradhat, de ne hallgass többet a divattanácsaira.

Ha valamelyik ruha nem volt még rajtad soha, vagy nem is emlékszel mikor volt rajtad utoljára, légy erős az neked nem is tetszik annyira!

-Jó a mérete?

Tegye fel a kezét aki még soha nem vett rossz méretet, mert majd úgyis belefogyok, vagy elfogyott a méretemben, de egy övvel tökéletes lesz!?

Jó látom senki nem jelentkezett! Akkor mondom! Ha lefogysz akkor úgyis lecseréled a ruháidat, és ezt ráér akkor megtenned, ha elérted a kívánt súlyt. Nem egyik napról a másikra fog megtörténni, a divat pedig olyan gyorsan változik, hogy addigra már tuti nem fognak tetszeni azok a cuki kockák úgysem.

Ha túl nagy akkor pedig nem is szeretném tovább magyarázni a dolgot, mert hízni azt gondolom nem szeretnél?

-És most ugorjunk is a minőség-ellenőrzésre

Kinyúlt? Bolyhos? Van rajta egy pici lyuk? Hiányzik a gombja? Kifakult?

Az itthonra még jó lesz daraboktól azonnal szabadulj meg! Amiben nem akarod hogy más is lásson, abban igazából te sem akarod magad látni a tükörben.

Ha menthető darabról van szó, amit szeretnél megtartani, akkor most azonnal kapd elő a varró dobozt, de legalábbis adj egy határidőt magadnak (ez maximum egy hét lehet). Ha ezt nem teszed meg, akkor úgy te is tudod hogy soha nem fogod megjavítani, és csak a helyet foglalja.

-Gondolkodj szettekben, színekben:

Ha találsz olyan különleges darabot,amit fogalmad sincs mihez vegyél fel, akkor bátran használd a google-t,  inspirálódj, hogy mások mivel viselnek egy-egy adott darabot, lehet hogy remek ötleteket találsz ez esetben maradhat. Ha valamit sehogy nem tudsz beilleszteni a ruhatáradba, akkor sajnos be kell látnod, hogy nem ott a helye.

A nagy válogatás remek alkalom, hogy egy felsőt felpróbálj több alsó résszel, és előre gondolkodj egy teljes öltözetben, ez reggelente nagyon nagy segítség, ha még a kávét is gyorsan kell meginnod.

Ha menet közben kiderül, hogy alig maradt szín a ruhatáradban, mert valójában te csak a feketében érzed jól magad, ne keseredj el. Nyugodtan építkezz a kedvenc színedre, ha van egy különleges színű darabod, az remekül feldob egy egyszerűbb ruhát. Vagy ha nincs akkor itt a jó alkalom, hogy beszerezz egy domináns kabátot, vagy táskát.

 

 

Most már hogy meg van a három kupacod, ideje cselekedni. Ami marad, az mehet vissza a szekrénybe. Ne ijedj meg ha azt érzed most már aztán tényleg nincs mit felvenned, rögtön elő is veheted a második kupacot, és próbálj meg túladni rajtuk, az így befolyt zsebpénzből vehetsz egy-két szép új holmit magadnak Ha adományozni szeretnéd, ma már rengeteg adománybolt van, vagy ruhaüzlet ahol ezeket leadhatod. Sok alapítvány is örül a megunt daraboknak.

A szemétkupacot pedig most azonnal dobd ki!

 

 

Tags:
,