Huncut sarkak

 

Nem sok nőiesebb dolog van , mint egy szép magassarkú cipő. Megnyújtja a lábat, vékony bokát varázsol, és ha még járni is tudunk benne akkor igazi vadmacskává válhatunk. Persze vannak helyzetek amikor a vadmacskától már csak a gyorsaságot irigyeljük, ha mondjuk egy vagy esetleg több gyerekkel töltjük a napunkat. Vagy nem igazán praktikus a munkánkhoz, mert valljuk be azért a legritkább esetben kényelmes a kis magas hosszútávon. Na persze azokról sem feledkeztem meg, akik egyáltalán nem rajonganak a magas sarokért.

Az 1500-as években a férfiak kezdtek el magas sarkú cipőket viselni, és az arisztokraták kiváltsága volt. Az első ismert nő, akin a botrányos magassarkú cipőt látta a hüledező tömeg, messze korát megelőzve Medici Katalin volt, aki 1533-as esküvőjén abban mondott igent a francia trónörökösnek. Egészen az 1740-es évekig volt divatos a férfiak és a nők magassarkú cipője, csak azután ment ki a divatból.

A nők az 1800-as évek közepén tértek vissza a magassarkú cipők viseléséhez, magukhoz ragadták őket, s azóta ki sem engedték őket a kezükből.

Azóta számos átalakuláson estek át a sarkak, most minden féle magasság és forma divatos. És egyre több extra formával is találkozunk.

A következő kis extra sarok bemutató szóljon azoknak, akik nem szeretnének a fellegek felett járni,de egy pici extra csavart mégsem bánnak a cipőn.

Reserved

Reserved

Reserved

Reserved

Reserved

Reserved

Reserved

Reserved

 

Tags:
,