Március köve …

Minden hónapnak megvan a maga saját drágaköve, amelyiknek fontos üzenete van az abban a hónapban születettek számára az életükről és a jellemükről is.

Béke és szerelem: március köve az akvamarin

Az asztrológiában az akvamarin a győztes szerelem tartósságának szimbóluma. Harmóniát hoz a házaséletbe, őrködik szerelmünk hosszan tartó lángja és a hűség felett, mivel jelenlétében a felmerülő problémákat józan ésszel győzik le a szerelmesek.


A monda szerint az akvamarin a tenger tündérének ajándéka, így lett a vízen utazók szerencseköve. (Latinul és olaszul az aqua marina tengervizet jelent).


Ősi legendák arról számolnak be, hogy viselőjét nemcsak gazdaggá, hanem boldoggá is teszi, ám felébreszti a féltékenységet. Reményeket, bizakodást és örök fiatalságot hoz.
Mivel tiszta színével a lányok ártatlanságát védte, a régi időkben szívesen használták az eljegyzési gyűrűk köveként.
Ez a kő örömöt, igazi békét sugároz, a tenger tiszta, kékes-zöldes színével nyugalmat, toleranciát és megértést biztosít, segítségével félénkségünk elmúlik, kifejezőképességünk fejlődik. Békés, harmonikus, nyugalmat árasztó energiája érzékennyé tesz, az akvamarin hatására megtanulunk másokkal együtt érezni, ráeszmélünk a szeretet gyógyító erejére.


Kitartóvá, tevékennyé tesz, segítségével törekedni fogunk céljaink elérésére és eredményesebbek leszünk.

Somorjai-Gáti Eszter  momlovesdiamonds.blog.hu